“Les biblioteques són portes a altres vides”  Zadie Smith, amb aquesta cita presentem el  projecte Biblioteques sostenibles. Introducció de l’Agenda 2030 i els ODS en els serveis bibliotecaris municipals de la Comunitat Valenciana.

 

A nivell nacional, les biblioteques compten amb 21,81 milions de persones usuàries inscrites, aquestes dades corroboren la presència i l’arrelament territorial  i social de les biblioteques públiques així com l’ampli i diversificat públic al com arriben, però a la Comunitat Valenciana la EpD ha sigut integrada en les biblioteques públiques solament de forma puntual, amb iniciatives limitades en el seu abast territorial i temporal i que no han abordat el tema de forma integral. D’aquesta manera, es perd l’oportunitat que les biblioteques de la Comunitat Valenciana contribuïsquen a l’assoliment dels ODS a nivell global i es convertisquen en multiplicadors de l’agenda 2030 i els ODS en la societat Valenciana.

 

 

Per a açò MUSOL juntament amb les biblioteques interessades en el projecte treballaran aquests aspectes a través d’una sèrie d’activitats, cadascuna d’elles pensades i enfocades a un públic com a continuació es detallen:

  • Activitats generals centrades en l’activitat tradicional de les biblioteques(préstecs de documents) i en un primer contacte visual i atractiu per als/as usuaris/as. Per a açò s’instal·laran en les biblioteques pilot un expositor amb una selecció de continguts innovadors fent referència a diversos temes relacionats amb l’Agenda 2030 i els ODS.
  • Accions destinades al públic adult; se cercarà la participació dels Clubs de lectura per a introduir temàtiques del desenvolupament sostenible en les seues activitats, així com es duran a terme activitats innovadores com el “GPS Literari” i les “Biblioteques humanes”.
  • Les accions per al públic juvenil es basaran en la realització de tallers relacionats amb temàtiques innovadores i de gran potencial educatiu com a tallers de robòtica educativa i impressió 3D,, d’altra banda aprofitant el potencial de les xarxes socials i de les noves tecnologies es comptarà amb una booktuber que ens introduirà a lectures relacionades amb els ODS.

 

Objectius

 

Objectiu General: Contribuir a l’enfortiment d’una ciutadania valenciana compromesa amb l’Agenda 2030 i els ODS.

 

Objectiu específic: Integrar l’Agenda 2030 i els ODS en les biblioteques públiques de la Comunitat Valenciana.

 

 

Financiat per:

 

 

 

 

 

 

 

 

Vols més informacions sobre les activitats que es desenvoluparan a Comunitat Valencia?

Et deixem el formulari de contacte: